2019


Intocht Sinterklaas 2019

 

Ook dit jaar heeft Sinterklaas Godlinze een bezoek gebracht. Het duurde wel even maar we kwamen er al snel achter dat de zwarte pieten weer eens de weg kwijt waren. Maar gelukkig kwam Sinterklaas snel met de kar naar het maar waardoor het feest kon beginnen met eerst een rondrit door het dorp achter de draaiorgel aan. Waarna er weer als zoals ieder jaar de Sint en zijn zwarte pieten bij ons in het dorpshuis een leuk feestje gaf. Kortom een gezellig geslaagd Sinterklaas!

 


Terugblik op viering Allerzielen

 

Het was toepasselijk weer op de 3e november. Niet koud maar wel nat. De waxinelichtjes langs de paden op de begraafplaats van Bierum hielden het opmerkelijk lang vol in de regen. Er kwamen ongeveer vijftig mensen om van de gelegenheid gebruik te maken om stil te staan bij hun geliefden. Een aantal zangers en zangeressen van popkoor Mixed Melody zong de namen van de dierbare overledenen. Het was mogelijk om met iemand te praten bij een ‘bakkie troost’ (dat kon bestaan uit soep, warme chocolademelk of glühwein). Zo waren er meer dingen te doen om de mensen die je na aan het hart liggen en die er helaas niet meer zijn, te gedenken. Twee reacties via facebook: “Even eruit werd Allerzielen op het kerkhof van Bierum. Wat prachtig en respectvol. Het voelt alsof de cirkel rond is. Bijzonder begin van de week.” En: “Allerzielen, vandaag herdenken wij wie wij moeten missen … Net terug uit Bierum. Overal kaarsjes … Wat een prachtig gezicht …” Wie weet tot volgend jaar!    Gerard Knol


Koninklijke Onderscheidingen

 

Zaterdagavond 2 maart, heeft loco burgemeester van de gemeente Delfzijl, Jan Menninga, in de kantine van voetbalvereniging Godlinze twee Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Hendrik Sterenberg en Wytze Poort uit Godlinze hebben zich op maatschappelijk gebied hun sporen in Godlinze en omstreken heel zichtbaar achtergelaten. Voor met name de voetbalvereniging zijn ze vele jaren als vrijwilliger werkzaam geweest in diverse functies. Niets was ze te veel, er kon altijd een beroep op ze worden gedaan. De heren zijn van een onschatbare waarde geweest voor de gemeenschap van Godlinze en met name de v.v. Godlinze.

De heren Sterenberg en Poort zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 


Terug in de tijd met oude foto´s.

 

In de Johanneskerk van Losdorp is een expositie opgesteld
van oude foto´s van de kerk en zijn omgeving.


Het zijn voornamelijk zwart-wit foto´s van A1-formaat
In de banken ligt een flyer waarop uitleg staat wat op de foto’s te zien is.
En mocht u aanvullende informatie hebben, in de hal vindt u pen en papier.
De plaatselijke commissie bedankt de dorpsgenoot
waarvan zij de verzameling heeft gekregen.


De kerk is elke dag open van 10 uur-17 uur.