Stijging van Covid-19 besmettingen en opnames in ziekenhuizen en op intensive care afdelingen zet door.

 

Het aantal meldingen is de afgelopen week (30 september t/m 6 oktober) verder toegenomen in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook de stijging van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen zet door. De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2) of ‘ernstig’ (niveau 3) zijn. In 18 van de 25 regio’s is de situatie zorgelijk. De situatie in de 3 regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is ernstig.

 

De weg uit de coronacrisis hebben we ingezet met de volgende basisregels, die nog steeds van kracht zijn:    

 

  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak uw handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

 

Die aanpak werkt. De piek aan besmettingen is voorbij, het virus hebben we onder controle gekregen. We kunnen uitgebreid testen en intensief bron- en contactonderzoek doen. Zo zijn we in staat snel en gericht bij te sturen en verspreiding van het virus tegen te gaan, daar waar het virus oplaait.

(bron: rijksoverheid.nl)

 

Websites

Hieronder vind je verschillende websites met relevante informatie over het coronavirus. Met name de websites van het RIVM en de Rijksoverheid zijn handig, omdat je er duidelijke actuele informatie vindt over de situatie in Nederland (w.o. nieuwberichten), en de antwoorden op veelgestelde vragen.